Sinds hij president is geworden, is het aantal werklozen in Frankrijk met ongeveer 400.000 gestegen. Bovendien raken de projecten die de regering onderneemt om het probleem van de werkloosheid op te lossen kant noch wal. Zo plande de regering een grote investering in het spoorwegennet.

De nationale spoorweguitbater SNCF bestelde 2000 treinen voor de uitbreiding van het regionaal netwerk bij operator RFF. Er is eigenlijk maar één probleem: de bestelde trein zijn te groot voor het bestaande netwerk. Hoe dit probleem zal opgelost worden, is nog zeer de vraag.

Sinds hij president is geworden, is het aantal werklozen in Frankrijk met ongeveer 400.000 gestegen. Bovendien raken de projecten die de regering onderneemt om het probleem van de werkloosheid op te lossen kant noch wal. Zo plande de regering een grote investering in het spoorwegennet. De nationale spoorweguitbater SNCF bestelde 2000 treinen voor de uitbreiding van het regionaal netwerk bij operator RFF. Er is eigenlijk maar één probleem: de bestelde trein zijn te groot voor het bestaande netwerk. Hoe dit probleem zal opgelost worden, is nog zeer de vraag.