Die werkloosheid is nu negen kwartalen op rij gestegen tot een piek op 11,03%. Het is van het derde kwartaal van 1997 geleden dat nog een zo groot deel van de Franse bevolking zonder baan zat. Het belangrijkste probleem blijft natuurlijk de jeugdwerkloosheid.

Die stabiliseerde weliswaar rond 25%, maar blijft ondraaglijk hoog. Bovendien heeft ook de werkloosheid bij de 50-plussers een nieuwe piek op 8,20% bereikt. Hollande blijft dapper verkondigen dat er verbetering op komst is, maar de kans is groot dat hij dat zelf ook niet langer gelooft.

Die werkloosheid is nu negen kwartalen op rij gestegen tot een piek op 11,03%. Het is van het derde kwartaal van 1997 geleden dat nog een zo groot deel van de Franse bevolking zonder baan zat. Het belangrijkste probleem blijft natuurlijk de jeugdwerkloosheid. Die stabiliseerde weliswaar rond 25%, maar blijft ondraaglijk hoog. Bovendien heeft ook de werkloosheid bij de 50-plussers een nieuwe piek op 8,20% bereikt. Hollande blijft dapper verkondigen dat er verbetering op komst is, maar de kans is groot dat hij dat zelf ook niet langer gelooft.