De Franse werkloosheid blijft stijgen en dat is een evolutie die president Hollande niet graag zal zijn. Vorige maand zat 10,20% van de Franse bevolking zonder werk, ten opzichte van voordien 10,10%.

Sinds de invoering van de jongste maatregelen door de Europese Centrale Bank in juni is de euro volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management 2% gedaald versus de dollar, wat gunstig zou moeten zijn voor Europese bedrijven die last hebben van negatieve wisselkoerseffecten.

Er lijkt inderdaad verbetering te zijn, want de bedrijven in de Stoxx 600 lieten in het tweede kwartaal van 2014 weer winstgroei zien. Het valt nu af te wachten of deze positieve trend zich in het derde kwartaal kan doorzetten.

De Franse werkloosheid blijft stijgen en dat is een evolutie die president Hollande niet graag zal zijn. Vorige maand zat 10,20% van de Franse bevolking zonder werk, ten opzichte van voordien 10,10%. Sinds de invoering van de jongste maatregelen door de Europese Centrale Bank in juni is de euro volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management 2% gedaald versus de dollar, wat gunstig zou moeten zijn voor Europese bedrijven die last hebben van negatieve wisselkoerseffecten. Er lijkt inderdaad verbetering te zijn, want de bedrijven in de Stoxx 600 lieten in het tweede kwartaal van 2014 weer winstgroei zien. Het valt nu af te wachten of deze positieve trend zich in het derde kwartaal kan doorzetten.