Meteen rees de vraag of de Franse topvoetballers, die soms hallucinante vergoedingen opstrijken eveneens geviseerd zullen worden.

Een woordvoerder van de Franse regering bevestigde aan Bloomberg dat dit inderdaad het geval zal zijn. Iedereen die dus meer dan 1 miljoen euro verdient, zal dus 75% belasting moeten betalen.

De gevolgen van deze maatregel liggen voor de hand: Frankrijk dreigt zijn beste spelers aan het buitenland kwijt te raken, de Franse clubs zullen in Europa niet meer meekunnen.

Paris St. Germain, de club van David Beckham, heeft alleen al meer dan 12 spelers die meer dan 1 miljoen euro per jaar opstrijken. Zlatan Ibrahimovic alleen al verdient 15 miljoen euro per jaar.

Meteen rees de vraag of de Franse topvoetballers, die soms hallucinante vergoedingen opstrijken eveneens geviseerd zullen worden. Een woordvoerder van de Franse regering bevestigde aan Bloomberg dat dit inderdaad het geval zal zijn. Iedereen die dus meer dan 1 miljoen euro verdient, zal dus 75% belasting moeten betalen. De gevolgen van deze maatregel liggen voor de hand: Frankrijk dreigt zijn beste spelers aan het buitenland kwijt te raken, de Franse clubs zullen in Europa niet meer meekunnen. Paris St. Germain, de club van David Beckham, heeft alleen al meer dan 12 spelers die meer dan 1 miljoen euro per jaar opstrijken. Zlatan Ibrahimovic alleen al verdient 15 miljoen euro per jaar.