Frankrijk bevindt zich in een moeilijke situatie, gezien de grote schuldenberg waar het land mee opgezadeld zit. In de komende maanden dreigt het land meer rente op die schulden te moeten betalen. Het zal moeilijk worden om die schulden door te rollen, hoewel zulks toch noodzakelijk zal blijken te zijn.

Er dreigt een financieringsgat te ontstaan, met als gevolg dat de spreads met Duitsland opnieuw zullen toenemen. Daardoor zal het proces van het doorrollen van de schulden nog moeilijker worden. Frankrijk moet dringend ingrijpende hervormingen doorvoeren, maar daar tilt de regering blijkbaar niet te zwaar aan.

Frankrijk bevindt zich in een moeilijke situatie, gezien de grote schuldenberg waar het land mee opgezadeld zit. In de komende maanden dreigt het land meer rente op die schulden te moeten betalen. Het zal moeilijk worden om die schulden door te rollen, hoewel zulks toch noodzakelijk zal blijken te zijn. Er dreigt een financieringsgat te ontstaan, met als gevolg dat de spreads met Duitsland opnieuw zullen toenemen. Daardoor zal het proces van het doorrollen van de schulden nog moeilijker worden. Frankrijk moet dringend ingrijpende hervormingen doorvoeren, maar daar tilt de regering blijkbaar niet te zwaar aan.