De spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties vloogt meteen door het plafond, om een piek te bereiken op 170 basispunten. Vrijdag nam die spread slechts met 5 basispunten af, zodat de rentekloof tussen beide landen opvallend groot bleef.

De Franse rente daalde dus maar mondjesmaat, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen in Frans overheidspapier een stevige deuk heeft gekregen.

De Franse centrale bankier Christian Noyer verklaarde dat de economie in zijn land dreigt te stagneren, een boodschap die niet van aard was om het vertrouwen te doen terugkeren.

De spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties vloogt meteen door het plafond, om een piek te bereiken op 170 basispunten. Vrijdag nam die spread slechts met 5 basispunten af, zodat de rentekloof tussen beide landen opvallend groot bleef. De Franse rente daalde dus maar mondjesmaat, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen in Frans overheidspapier een stevige deuk heeft gekregen. De Franse centrale bankier Christian Noyer verklaarde dat de economie in zijn land dreigt te stagneren, een boodschap die niet van aard was om het vertrouwen te doen terugkeren.