Hij lijkt echter niet te begrijpen dat de staat niet alles kan, zijn ministers hebben die boodschap nog veel minder begrepen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door CSA in opdracht van Les Echos en het Institut Montaigne willen de Fransen nochtans dat de staat de deïndustrialisering stopt.

Hoe dat moet gebeuren, weten de ministers zelf niet. Af en toe rollen ze al vechtend over de grond, zoals bij de affaire Peugeot.

Budget minister Jérôme Cahuzac wil Peugeot kost wat kost met overheidsgeld redden, waarbij minister van Financiën Pierre Moscovici vlak daarna verklaart dat voor een dergelijke operatie geen geld beschikbaar is.

De Franse regering vecht wanhopig tegen een instortende economie en lijkt in dat gevecht aan de verliezende hand.

Hij lijkt echter niet te begrijpen dat de staat niet alles kan, zijn ministers hebben die boodschap nog veel minder begrepen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door CSA in opdracht van Les Echos en het Institut Montaigne willen de Fransen nochtans dat de staat de deïndustrialisering stopt. Hoe dat moet gebeuren, weten de ministers zelf niet. Af en toe rollen ze al vechtend over de grond, zoals bij de affaire Peugeot. Budget minister Jérôme Cahuzac wil Peugeot kost wat kost met overheidsgeld redden, waarbij minister van Financiën Pierre Moscovici vlak daarna verklaart dat voor een dergelijke operatie geen geld beschikbaar is. De Franse regering vecht wanhopig tegen een instortende economie en lijkt in dat gevecht aan de verliezende hand.