Frankrijk is er in de afgelopen 40 jaar niet in geslaagd om een begroting in evenwicht voor te leggen. Het land wordt al 30 jaar geconfronteerd met massale werkloosheid, pil die werd verzacht door de hoge sociale uitkeringen. De concurrentiekracht van de Franse economie wordt al 10 jaar lang uitgehold.

De problemen stapelen zich nu op tot een niveau dat ze stilaan onhoudbaar worden. De huidige regering probeert iets te doen aan de problemen, maar haar slagkracht is beperkt. Er valt nog een hele boel werk af te leggen en dat terwijl de tijd ongenadig tegen Frankrijk tikt.

Frankrijk is er in de afgelopen 40 jaar niet in geslaagd om een begroting in evenwicht voor te leggen. Het land wordt al 30 jaar geconfronteerd met massale werkloosheid, pil die werd verzacht door de hoge sociale uitkeringen. De concurrentiekracht van de Franse economie wordt al 10 jaar lang uitgehold. De problemen stapelen zich nu op tot een niveau dat ze stilaan onhoudbaar worden. De huidige regering probeert iets te doen aan de problemen, maar haar slagkracht is beperkt. Er valt nog een hele boel werk af te leggen en dat terwijl de tijd ongenadig tegen Frankrijk tikt.