Op de euromeeting van donderdag en vrijdag zal de houding van Frankrijk erg belangrijk worden. Francois Hollande zal duidelijk willen maken dat er een breuk is met de politiek van zijn voorganger Sarkozy. Hij zal bovendien veel aandacht besteden aan de banksector.

Nicholas Spiro, head of consultancy bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat de Fransen maar al te goed begrijpen dat zij als volgende land aan de beurt gaan komen. Dat heeft dan vooral te maken met de aanwezigheid van grote hoeveelheden perifere obligaties in de portefeuilles van de banken.

Het voordeel van de twijfel kan snel verdwijnen

Voorlopig krijgt Frankrijk nog het voordeel van de twijfel, maar dat voordeel kan snel weer teruggetrokken worden. De Franse financiën zijn niet zo sterk als de Duitse, terwijl de Franse banken een grote blootstelling hebben aan Griekenland en Italië. Die blootstelling heeft de Franse politiek met betrekking tot Europa mee bepaald.

Hollande wil uiteraard voorkomen dat zijn land binnenkort onder vuur komt te liggen, met alle gevolgen van dien. Daarom is het zo belangrijk om te vernemen van welke politiek Frankrijk donderdag en vrijdag op de eurotopmeeting zich voorstander zal betonen.

Op de euromeeting van donderdag en vrijdag zal de houding van Frankrijk erg belangrijk worden. Francois Hollande zal duidelijk willen maken dat er een breuk is met de politiek van zijn voorganger Sarkozy. Hij zal bovendien veel aandacht besteden aan de banksector. Nicholas Spiro, head of consultancy bij Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat de Fransen maar al te goed begrijpen dat zij als volgende land aan de beurt gaan komen. Dat heeft dan vooral te maken met de aanwezigheid van grote hoeveelheden perifere obligaties in de portefeuilles van de banken. Het voordeel van de twijfel kan snel verdwijnen Voorlopig krijgt Frankrijk nog het voordeel van de twijfel, maar dat voordeel kan snel weer teruggetrokken worden. De Franse financiën zijn niet zo sterk als de Duitse, terwijl de Franse banken een grote blootstelling hebben aan Griekenland en Italië. Die blootstelling heeft de Franse politiek met betrekking tot Europa mee bepaald. Hollande wil uiteraard voorkomen dat zijn land binnenkort onder vuur komt te liggen, met alle gevolgen van dien. Daarom is het zo belangrijk om te vernemen van welke politiek Frankrijk donderdag en vrijdag op de eurotopmeeting zich voorstander zal betonen.