Dexia verkocht op 14 november zijn Amerikaanse dochter FSA, maar behield voor een bedrag van 16,98 miljard dollar aan probleemkredieten in portefeuillle. De eerste schijf van 4,50 miljard dollar aan potentiële verliezen zijn voor rekening van Dexia zelf.

Fitch heeft vandaag een rating AA voor de lange termijn gegeven voor de obligaties van Dexia Crédit Local. Voor de korte termijn geldt een rating F1+. De ratings zijn gebaseerd op de garanties afgegeven door de Franse, Belgische en Luxemburgse overheid.

S&P heeft anderzijds de kredietrating voor Dexia verlaagd, waarbij dit ratinghuis opmerkt dat de kernactiviteit van de bank - het financieren van overheden - als gevolg van de crisis gevaar loopt.

Dexia verkocht op 14 november zijn Amerikaanse dochter FSA, maar behield voor een bedrag van 16,98 miljard dollar aan probleemkredieten in portefeuillle. De eerste schijf van 4,50 miljard dollar aan potentiële verliezen zijn voor rekening van Dexia zelf. Fitch heeft vandaag een rating AA voor de lange termijn gegeven voor de obligaties van Dexia Crédit Local. Voor de korte termijn geldt een rating F1+. De ratings zijn gebaseerd op de garanties afgegeven door de Franse, Belgische en Luxemburgse overheid. S&P heeft anderzijds de kredietrating voor Dexia verlaagd, waarbij dit ratinghuis opmerkt dat de kernactiviteit van de bank - het financieren van overheden - als gevolg van de crisis gevaar loopt.