Dat dieptepunt lag toen op 2,071%, maar blijkt achteraf kunstmatig te zijn geweest. Vandaag is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties opnieuw opgelopen tot 2,63%.

Daarmee zijn we hard op weg naar 2,902%, het niveau waar de rente op 15 mei stond toen Hollande president werd.

Frankrijk is een tijdje uit de kijker kunnen blijven, maar dat is voorbij

Bill Blain, strateeg bij Newedge Group, is van mening dat Frankrijk een tijdje uit de schijnwerpers is kunnen blijven, waarbij de beleggers zich vooral focusten op Spanje en Italië. Inmiddels groeit het besef dat Frankrijk zelf wel eens het volgende mikpunt van de beleggers zou kunnen worden.

Blain merkt op dat het wantrouwen tegenover Franse staatsobligaties toeneemt, steeds minder beleggers kopen de obligaties van het land.

Volgens Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies boeken beleggers nu een verlies van 1,70% op obligaties, waar dat in mei nog een winst van 3% was.

Dat dieptepunt lag toen op 2,071%, maar blijkt achteraf kunstmatig te zijn geweest. Vandaag is het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties opnieuw opgelopen tot 2,63%. Daarmee zijn we hard op weg naar 2,902%, het niveau waar de rente op 15 mei stond toen Hollande president werd. Frankrijk is een tijdje uit de kijker kunnen blijven, maar dat is voorbij Bill Blain, strateeg bij Newedge Group, is van mening dat Frankrijk een tijdje uit de schijnwerpers is kunnen blijven, waarbij de beleggers zich vooral focusten op Spanje en Italië. Inmiddels groeit het besef dat Frankrijk zelf wel eens het volgende mikpunt van de beleggers zou kunnen worden. Blain merkt op dat het wantrouwen tegenover Franse staatsobligaties toeneemt, steeds minder beleggers kopen de obligaties van het land. Volgens Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies boeken beleggers nu een verlies van 1,70% op obligaties, waar dat in mei nog een winst van 3% was.