Arnaud Montebourg dreigde enkele weken geleden dat Arcelor Mittal het land moet verlaten wanneer het zoals aangekondigd een fabriek in het zuiden van het land wil sluiten. Wat Montebourg wil zeggen, is niet meer of niet minder dan dat een nationalisatie van de staalfabrikant werd overwogen.

Maar er is meer. In reactie op de kritiek op zijn dreigement, verdedigde de minister zich door te stellen door hij niet anders doet dan wat Barack Obama, dan wat de Duitsers en dan wat de Britten doen.

In laatstgenoemd geval verwijst hij bijvoorbeeld naar de nationalisatie van de banken, nationalisatie die nodig was om te beletten dat de banken zouden omvallen. Inmiddels is een akkoord bereikt met Arcelor Mittal, maar de Fransen hebben zich wel onsterfelijk belachelijk gemaakt.

Arnaud Montebourg dreigde enkele weken geleden dat Arcelor Mittal het land moet verlaten wanneer het zoals aangekondigd een fabriek in het zuiden van het land wil sluiten. Wat Montebourg wil zeggen, is niet meer of niet minder dan dat een nationalisatie van de staalfabrikant werd overwogen. Maar er is meer. In reactie op de kritiek op zijn dreigement, verdedigde de minister zich door te stellen door hij niet anders doet dan wat Barack Obama, dan wat de Duitsers en dan wat de Britten doen. In laatstgenoemd geval verwijst hij bijvoorbeeld naar de nationalisatie van de banken, nationalisatie die nodig was om te beletten dat de banken zouden omvallen. Inmiddels is een akkoord bereikt met Arcelor Mittal, maar de Fransen hebben zich wel onsterfelijk belachelijk gemaakt.