Het zal je maar overkomen: je bindt als regeringsleider de strijd aan tegen alles wat met hoge weddes, belastingontduiking, zwart geld en dies meer te maken heeft en vervolgens krijg je door één van je medestanders doodleuk een mes tussen de ribben gestoken.

Het slachtoffer is natuurlijk de Franse president François Hollande, die met het schaamrood op de kaken heeft moeten vernemen dat zijn minister van Begroting Jerome Cahuzac 20 jaar lang meerdere honderdduizenden euro's op een buitenlandse bankrekening had staan. Cahuzac heeft ontslag genomen, maar daarmee is de schade natuurlijk nog niet hersteld.

Het zal je maar overkomen: je bindt als regeringsleider de strijd aan tegen alles wat met hoge weddes, belastingontduiking, zwart geld en dies meer te maken heeft en vervolgens krijg je door één van je medestanders doodleuk een mes tussen de ribben gestoken. Het slachtoffer is natuurlijk de Franse president François Hollande, die met het schaamrood op de kaken heeft moeten vernemen dat zijn minister van Begroting Jerome Cahuzac 20 jaar lang meerdere honderdduizenden euro's op een buitenlandse bankrekening had staan. Cahuzac heeft ontslag genomen, maar daarmee is de schade natuurlijk nog niet hersteld.