Die vraag zal op de eerste plaats gaan aantrekken in groeilanden zoals China en India, maar het effect daarvan zal ook in andere delen van de wereld voelbaar worden.

Lagarde verwacht een vrij forse stijging van de economische activiteiten in de wereld, vooral omdat de wereldhandel een duidelijke verbetering te zien gaat geven. Ook Europa zal daar van kunnen profiteren.

De minister gelooft niet dat de Verenigde Staten de wereldeconomie in een double-dip recession gaan meesleuren.

Ook de kansen dat één of meer Europese landen hun obligatieschulden niet meer gaan kunnen terugbetalen, wordt door Lagarde als minimaal ingeschat.

Die vraag zal op de eerste plaats gaan aantrekken in groeilanden zoals China en India, maar het effect daarvan zal ook in andere delen van de wereld voelbaar worden. Lagarde verwacht een vrij forse stijging van de economische activiteiten in de wereld, vooral omdat de wereldhandel een duidelijke verbetering te zien gaat geven. Ook Europa zal daar van kunnen profiteren. De minister gelooft niet dat de Verenigde Staten de wereldeconomie in een double-dip recession gaan meesleuren. Ook de kansen dat één of meer Europese landen hun obligatieschulden niet meer gaan kunnen terugbetalen, wordt door Lagarde als minimaal ingeschat.