In de bedrijfswereld gingen er in de eerste helft van dit jaar opnieuw tienduizenden jobs verloren, waardoor de werkloosheidsgraad is opgelopen tot boven 11%. President Hollande krijgt het inmiddels wel erg warm, want meer terwerkstelling was één van de verkiezingsbeloften van Holande.

Cedric Audenis, head economic forecasting bij Insee, wijst er op dat de Franse economie nu al gedurende twee jaar stagneert, waarbij vooral de bouwsector bijzonder hard wordt geraakt. Herstel zou moeten komen van een wereldwijd economisch herstel, maar de vraag is natuurlijk of dat er effectief zal komen.

In de bedrijfswereld gingen er in de eerste helft van dit jaar opnieuw tienduizenden jobs verloren, waardoor de werkloosheidsgraad is opgelopen tot boven 11%. President Hollande krijgt het inmiddels wel erg warm, want meer terwerkstelling was één van de verkiezingsbeloften van Holande. Cedric Audenis, head economic forecasting bij Insee, wijst er op dat de Franse economie nu al gedurende twee jaar stagneert, waarbij vooral de bouwsector bijzonder hard wordt geraakt. Herstel zou moeten komen van een wereldwijd economisch herstel, maar de vraag is natuurlijk of dat er effectief zal komen.