Zowel de Duitse als de Oostenrijkse, Finse en Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar lieten nieuwe recorddieptepunten optekenen wat rendement betreft.

Maar ook de Franse staatsobligaties worden gezocht, wat in feite minder voor de hand liggend is. Anderzijds daalden de koersen van de Ierse staatsobligaties, hoewel volgens de polls blijkt dat de voorstanders van Europa aan het langste eind gaan trekken.

Rendement op Duitse bunds met looptijd van 10 jaar bedraagt nog 1,24%

Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is van mening dat de beleggers in de huidige omstandigheden helemaal niets meer van risico's willen weten.

Omdat de rente op bunds zo sterk is gedaald, zijn de beleggers op zoek naar alternatieven.

Het rendement op Duitse bunds met een looptijd van 10 jaar bedroeg vandaag nog 1,24%, of een daling met 3 basispunten.

Franse staatsobligaties brachten nog 2,354% op, of een daling met 13 basispunten ten opzichte van gisterenavond. Het rendement op de Nederlandse obligaties viel terug tot 1,644%.

Zowel de Duitse als de Oostenrijkse, Finse en Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar lieten nieuwe recorddieptepunten optekenen wat rendement betreft. Maar ook de Franse staatsobligaties worden gezocht, wat in feite minder voor de hand liggend is. Anderzijds daalden de koersen van de Ierse staatsobligaties, hoewel volgens de polls blijkt dat de voorstanders van Europa aan het langste eind gaan trekken.Rendement op Duitse bunds met looptijd van 10 jaar bedraagt nog 1,24% Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is van mening dat de beleggers in de huidige omstandigheden helemaal niets meer van risico's willen weten. Omdat de rente op bunds zo sterk is gedaald, zijn de beleggers op zoek naar alternatieven. Het rendement op Duitse bunds met een looptijd van 10 jaar bedroeg vandaag nog 1,24%, of een daling met 3 basispunten. Franse staatsobligaties brachten nog 2,354% op, of een daling met 13 basispunten ten opzichte van gisterenavond. Het rendement op de Nederlandse obligaties viel terug tot 1,644%.