Bovendien zijn de banken uit deze landen ook het meest blootgesteld aan andere landen uit de eurozone. Dat betekent dat de Franse en Duitse banken het risico op grote verliezen lopen.

De Fransen zijn in totaal voor 75,20 miljard dollar blootgesteld aan Griekenland, in geval van de Duitsers is er sprake van 45 miljard dollar. De Britse banken hebben een blootstelling van 15,10 miljard dollar.

De bankaandelen stonden gisteren op de Europese beurzen dan ook zwaar onder druk. De rendementen op de 2-jarige Griekse staatsobligaties bedroegen gisteren onofficieel - deze obligaties kunnen niet verhandeld worden - zowat 30%.

De koersval voor de Griekse obligaties zal de banken tot afwaarderingen dwingen. Nomura Securities is echter van mening dat de gevolgen van die afwaarderingen voor de meeste banken beperkt gaan blijven.

Bovendien zijn de banken uit deze landen ook het meest blootgesteld aan andere landen uit de eurozone. Dat betekent dat de Franse en Duitse banken het risico op grote verliezen lopen. De Fransen zijn in totaal voor 75,20 miljard dollar blootgesteld aan Griekenland, in geval van de Duitsers is er sprake van 45 miljard dollar. De Britse banken hebben een blootstelling van 15,10 miljard dollar. De bankaandelen stonden gisteren op de Europese beurzen dan ook zwaar onder druk. De rendementen op de 2-jarige Griekse staatsobligaties bedroegen gisteren onofficieel - deze obligaties kunnen niet verhandeld worden - zowat 30%. De koersval voor de Griekse obligaties zal de banken tot afwaarderingen dwingen. Nomura Securities is echter van mening dat de gevolgen van die afwaarderingen voor de meeste banken beperkt gaan blijven.