Bedoeling is om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen, zodat Griekenland ongeveer 30 miljard dollar aan schulden kan doorrollen die in april en mei vervallen.

Franse en Duitse banken hebben 119 miljard dollar aan Griekse staatsobligaties uitstaan, zo berichtte de Wall Street Journal gisteren. Wanneer het land zijn schulden niet meer zou kunnen betalen, kan dit opnieuw een aantal banken in de problemen brengen.

James Altucher, managing directeur van Formula Capital, gewaagt

zelfs van een ramp die oktober 2008 zou kunnen benaderen. Volgens Altucher heeft iedereen er zodoende belang bij dat er een acceptabele oplossing uit de bus komt.

Griekenland zelf kan misschien wel gered worden, maar daarna komen Portugal, Spanje, Ierland en mogelijk zelfs het Verenigde Koninkrijk aan de beurt. Verder valt, als Griekenland valt, ook de Europese Unie. De shock van deze gebeurtenissen zou de financiële markten grondig door elkaar kunnen schudden.

Bedoeling is om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen, zodat Griekenland ongeveer 30 miljard dollar aan schulden kan doorrollen die in april en mei vervallen. Franse en Duitse banken hebben 119 miljard dollar aan Griekse staatsobligaties uitstaan, zo berichtte de Wall Street Journal gisteren. Wanneer het land zijn schulden niet meer zou kunnen betalen, kan dit opnieuw een aantal banken in de problemen brengen. James Altucher, managing directeur van Formula Capital, gewaagt zelfs van een ramp die oktober 2008 zou kunnen benaderen. Volgens Altucher heeft iedereen er zodoende belang bij dat er een acceptabele oplossing uit de bus komt. Griekenland zelf kan misschien wel gered worden, maar daarna komen Portugal, Spanje, Ierland en mogelijk zelfs het Verenigde Koninkrijk aan de beurt. Verder valt, als Griekenland valt, ook de Europese Unie. De shock van deze gebeurtenissen zou de financiële markten grondig door elkaar kunnen schudden.