Maxime Sbaihi en Niraj Shah van Bloomberg stellen dat het deflatiegevaar in Frankrijk nu wel heel concrete vormen begint aan te nemen. In juni stegen de consumentenprijzen slechts met 0,50%, tegenover nog een stijging met 0,70% in juni. De consensusverwachting lag op een stijging met 0,70%.

De Franse economische cijfers verhogen de druk op de Europese Centrale Bank om haar monetaire politiek opnieuw te verruimen. Europa kan zich namelijk onmogelijk veroorloven dat Frankrijk wegzinkt in een deflatiescenario, met het gevaar op een besmetting naar andere Europese landen.

Maxime Sbaihi en Niraj Shah van Bloomberg stellen dat het deflatiegevaar in Frankrijk nu wel heel concrete vormen begint aan te nemen. In juni stegen de consumentenprijzen slechts met 0,50%, tegenover nog een stijging met 0,70% in juni. De consensusverwachting lag op een stijging met 0,70%. De Franse economische cijfers verhogen de druk op de Europese Centrale Bank om haar monetaire politiek opnieuw te verruimen. Europa kan zich namelijk onmogelijk veroorloven dat Frankrijk wegzinkt in een deflatiescenario, met het gevaar op een besmetting naar andere Europese landen.