De publicatie van de cijfers veroorzaakte een tijdelijke verkoopdruk bij de Europese aandelen, maar deze bleek van korte duur te zijn. De details achter de cijfers geven een vertekend beeld, maar niet eentje van die aard om volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management de visie over het herstel in de eurozone te verklaren.

Opvallend zijn natuurlijk de verschillen per land. Duitsland liet een groei met 0,80% te zien, in Frankrijk was er helemaal geen sprake van groei. Daarmee dreigt het verschil tussen beide landen nog groter te worden. Vooral zwakke consumptie- en investeringscijfers veroorzaakten de zwakke groei van de Franse economie.

De publicatie van de cijfers veroorzaakte een tijdelijke verkoopdruk bij de Europese aandelen, maar deze bleek van korte duur te zijn. De details achter de cijfers geven een vertekend beeld, maar niet eentje van die aard om volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management de visie over het herstel in de eurozone te verklaren. Opvallend zijn natuurlijk de verschillen per land. Duitsland liet een groei met 0,80% te zien, in Frankrijk was er helemaal geen sprake van groei. Daarmee dreigt het verschil tussen beide landen nog groter te worden. Vooral zwakke consumptie- en investeringscijfers veroorzaakten de zwakke groei van de Franse economie.