De staatsuitgaven groeien in Frankrijk sneller dan het BBP en het is hoog tijd dat deze negatieve evolutie wordt omgekeerd. Onder andere het belastingsysteem en het pensioenstelsel moeten dringend worden hervormd, maar van het laatste willen de vakbonden niets weten.

De stijging van de werkloosheid duwt het pensioenstelsel helemaal in het rood, zonder ingrijpende hervormingen zal het deficiet op de begroting oplopen van 14 miljard euro nu tot 20 miljard euro in 2020. De Franse economie dreigt een nieuwe zware shock te krijgen wanneer de hervormingen op de lange baan worden geschoven.

De staatsuitgaven groeien in Frankrijk sneller dan het BBP en het is hoog tijd dat deze negatieve evolutie wordt omgekeerd. Onder andere het belastingsysteem en het pensioenstelsel moeten dringend worden hervormd, maar van het laatste willen de vakbonden niets weten. De stijging van de werkloosheid duwt het pensioenstelsel helemaal in het rood, zonder ingrijpende hervormingen zal het deficiet op de begroting oplopen van 14 miljard euro nu tot 20 miljard euro in 2020. De Franse economie dreigt een nieuwe zware shock te krijgen wanneer de hervormingen op de lange baan worden geschoven.