De indicatoren geven aan dat de activiteiten in de verwerkende industrie in het vierde kwartaal verder zullen krimpen. Dat stemt overeen met de verwachting van ING dat de Franse economie in 2012 als geheel zal stagneren, terwijl mogelijk 2013 niet veel beter zal worden.

De indicator voor het algemene ondernemersvertrouwen steeg in november van 85 naar 88, nadat in oktober de sterkste daling sinds november 2008 werd opgetekend.

De combinatie van beiden geeft de zwakste situatie sinds september 2009, wat laat vermoedendat de verwerkende industrie in het vierde kwartaal van dit jaar verder zal afremmen.

De indicatoren geven aan dat de activiteiten in de verwerkende industrie in het vierde kwartaal verder zullen krimpen. Dat stemt overeen met de verwachting van ING dat de Franse economie in 2012 als geheel zal stagneren, terwijl mogelijk 2013 niet veel beter zal worden. De indicator voor het algemene ondernemersvertrouwen steeg in november van 85 naar 88, nadat in oktober de sterkste daling sinds november 2008 werd opgetekend. De combinatie van beiden geeft de zwakste situatie sinds september 2009, wat laat vermoedendat de verwerkende industrie in het vierde kwartaal van dit jaar verder zal afremmen.