De Schot Hugh Hendry is wellicht de bekendste hedge fund beheerder in het Verenigd Koninkrijk met bovendien een duidelijk omschreven visie over de wereld om hem heen. De omvang van de schuldenzeepbel die op ontploffen staat, wordt nog door niemand juist ingeschat. Aldus Hendry.

Pessimisme over China

Hendry is ook zeer pessimistisch over China. Drie jaar geleden al plaatste hij op YouTube video's over de Chinese spooksteden, steden die werden gebouwd zonder dat ze werden bewoond. Hij staat nog steeds short op een aantal Chinese staatsbedrijven.

Via credit default swaps mikt hij een koersdaling van de Japanse bedrijven die diep in de schulden steken. Een voorbeeld van zo'n bedrijf is Toshiba, dat bovendien bijzonder gevoelig is voor een groeivertraging in China. Ook voor de andere BRIC-landen is Hendry allesbehalve optimistisch.

De Schot Hugh Hendry is wellicht de bekendste hedge fund beheerder in het Verenigd Koninkrijk met bovendien een duidelijk omschreven visie over de wereld om hem heen. De omvang van de schuldenzeepbel die op ontploffen staat, wordt nog door niemand juist ingeschat. Aldus Hendry.Pessimisme over China Hendry is ook zeer pessimistisch over China. Drie jaar geleden al plaatste hij op YouTube video's over de Chinese spooksteden, steden die werden gebouwd zonder dat ze werden bewoond. Hij staat nog steeds short op een aantal Chinese staatsbedrijven. Via credit default swaps mikt hij een koersdaling van de Japanse bedrijven die diep in de schulden steken. Een voorbeeld van zo'n bedrijf is Toshiba, dat bovendien bijzonder gevoelig is voor een groeivertraging in China. Ook voor de andere BRIC-landen is Hendry allesbehalve optimistisch.