Vanuit de Verenigde Staten kwam meteen de waarschuwing voor een nieuwe bankencrisis. Er werd gewezen op het feit dat de Duitse banken alleen al voor (omgerekend) 12,40 miljard aan Griekse staatsobligaties bezitten.

Daarbij is nog geen rekening gehouden met de 7,20 miljard euro bij FMS Wertmanagement GmbH, de bad bank van Hypo Real Estate Holding AG.

Voor de Franse banken loopt de teller op tot 43,50 miljard dollar, waarbij de Franse banken ook kredieten hebben uitstaan bij Griekse bedrijven en gezinnen. Dat geldt op de eerste plaats voor Credit Agricole SA's Griekse dochter Emporiki Bank SA.

Vanuit de Verenigde Staten kwam meteen de waarschuwing voor een nieuwe bankencrisis. Er werd gewezen op het feit dat de Duitse banken alleen al voor (omgerekend) 12,40 miljard aan Griekse staatsobligaties bezitten. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de 7,20 miljard euro bij FMS Wertmanagement GmbH, de bad bank van Hypo Real Estate Holding AG. Voor de Franse banken loopt de teller op tot 43,50 miljard dollar, waarbij de Franse banken ook kredieten hebben uitstaan bij Griekse bedrijven en gezinnen. Dat geldt op de eerste plaats voor Credit Agricole SA's Griekse dochter Emporiki Bank SA.