De Franse regering wil een handje toesteken, maar volgt daarbij de verkeerde denkpiste. Een fusie van Peugeot met Opel, de noodlijdende dochter van General Motors, lijkt eerder het voorbeeld van de lamme die de blinde voorthelpt. Twee bedrijven in moeilijkheden kunnen elkaar moeilijk overeind helpen houden.

Opel zag bijvoorbeeld de verkopen in Frankrijk zelf vorig jaar met 23,80% terugvallen. Volgens Le Monde zal het zonder pijnlijke ingrepen onmogelijk zijn om te komen tot een Europese kampioen die in staat is om de concurrentie met Volkswagen aan te gaan.

De Franse regering wil een handje toesteken, maar volgt daarbij de verkeerde denkpiste. Een fusie van Peugeot met Opel, de noodlijdende dochter van General Motors, lijkt eerder het voorbeeld van de lamme die de blinde voorthelpt. Twee bedrijven in moeilijkheden kunnen elkaar moeilijk overeind helpen houden. Opel zag bijvoorbeeld de verkopen in Frankrijk zelf vorig jaar met 23,80% terugvallen. Volgens Le Monde zal het zonder pijnlijke ingrepen onmogelijk zijn om te komen tot een Europese kampioen die in staat is om de concurrentie met Volkswagen aan te gaan.