In Noord-Frankrijk hebben de werknemers van een bandenfabriek van Goodyear nog eens voor een stunt gezorgd. De Amerikanen proberen al jarenlang om die fabriek te sluiten, maar slagen daar vooralsnog niet in. De arbeiders van de fabriek gijzelden een tijd lang twee managers om hun eisen kracht bij te zetten.

Ze eisten niet meer of niet minder dan dat alle arbeiders fulltime mogen blijven werken, ook al is er niet voldoende werk. Sommige arbeiders werken zodoende maar een paar uur per dag, maar krijgen toch een volledig loon uitbetaald. Volgens veel bedrijfsleiders is het te zot om los te lopen om op die basis een fabriek draaiende te houden.

In Noord-Frankrijk hebben de werknemers van een bandenfabriek van Goodyear nog eens voor een stunt gezorgd. De Amerikanen proberen al jarenlang om die fabriek te sluiten, maar slagen daar vooralsnog niet in. De arbeiders van de fabriek gijzelden een tijd lang twee managers om hun eisen kracht bij te zetten. Ze eisten niet meer of niet minder dan dat alle arbeiders fulltime mogen blijven werken, ook al is er niet voldoende werk. Sommige arbeiders werken zodoende maar een paar uur per dag, maar krijgen toch een volledig loon uitbetaald. Volgens veel bedrijfsleiders is het te zot om los te lopen om op die basis een fabriek draaiende te houden.