De analisten van ABN AMRO ramen het bedrijfsresultaat van de brouwer in Frankrijk op EUR 100 - 120 miljoen, minder dan 4% van het totaal. Een afname van 10% in volume zou de winst per aandeel met minder dan 1% negatief beïnvloeden.

De exacte gevolgen voor Heineken zijn lastig te voorspelen omdat die afhangen van hoe sterk en hoe snel de bierprijzen in Frankrijk worden verhoogd.

Omdat de accijnsverhoging alleen geldt voor bier denken de analisten van de bank wel dat de drank marktaandeel gaat verliezen ten opzichte van andere alcoholische versnaperingen.

Marktleider Carlsberg wordt het meest getroffen door de maatregel, terwijl de gevolgen voor Anheuser-Busch InBev beperkt zullen zijn.

De analisten van ABN AMRO ramen het bedrijfsresultaat van de brouwer in Frankrijk op EUR 100 - 120 miljoen, minder dan 4% van het totaal. Een afname van 10% in volume zou de winst per aandeel met minder dan 1% negatief beïnvloeden. De exacte gevolgen voor Heineken zijn lastig te voorspelen omdat die afhangen van hoe sterk en hoe snel de bierprijzen in Frankrijk worden verhoogd. Omdat de accijnsverhoging alleen geldt voor bier denken de analisten van de bank wel dat de drank marktaandeel gaat verliezen ten opzichte van andere alcoholische versnaperingen. Marktleider Carlsberg wordt het meest getroffen door de maatregel, terwijl de gevolgen voor Anheuser-Busch InBev beperkt zullen zijn.