Niet alleen de Franse beurs scheert hoge toppen, de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is fors gekrompen. Een en ander kan echter niet verhullen dat de Franse economie één grote puinhoop is, met een steil oplopende werkloosheidsgraad in de afgelopen maanden.

Het Frans werkloosheidsprobleem groeit sneller dan verwacht, in mei kwamen er opnieuw 39.000 nieuwe werklozen bij waar maar op een aangroei met 30.000 eenheden gerekend. Vreemd genoeg stijgt de werkloosheidsgraad in Frankrijk bij de 50-plussers minder snel dan bij de jeugd en in de leeftijdscategorie 25 tot 49 jaar.

Niet alleen de Franse beurs scheert hoge toppen, de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties is fors gekrompen. Een en ander kan echter niet verhullen dat de Franse economie één grote puinhoop is, met een steil oplopende werkloosheidsgraad in de afgelopen maanden. Het Frans werkloosheidsprobleem groeit sneller dan verwacht, in mei kwamen er opnieuw 39.000 nieuwe werklozen bij waar maar op een aangroei met 30.000 eenheden gerekend. Vreemd genoeg stijgt de werkloosheidsgraad in Frankrijk bij de 50-plussers minder snel dan bij de jeugd en in de leeftijdscategorie 25 tot 49 jaar.