Na Duitsland (bij monde van kanselier Merkel) bevestigt nu ook Lagarde dat de bezitters van staatsobligaties mee moeten opdraaien wanneer een land zijn schulden niet meer kan betalen.

De uitspraken van Merkel hebben de koersen van de obligaties uit de Europese periferie onder druk gezet. De woorden van Christine Lagarde gaan die druk alleen maar doen toenemen.

Steven Major, global head fixed-income research bij HSBC

Holdings Plc in Londen, is van mening dat zo een nieuwe nagel in de doodskist van de landen uit de Europese periferie wordt geslagen. Veel beleggers zijn er nog altijd niet van overtuigd dat schuldherschikkingen wel degelijk mogelijk zijn.

Na Duitsland (bij monde van kanselier Merkel) bevestigt nu ook Lagarde dat de bezitters van staatsobligaties mee moeten opdraaien wanneer een land zijn schulden niet meer kan betalen. De uitspraken van Merkel hebben de koersen van de obligaties uit de Europese periferie onder druk gezet. De woorden van Christine Lagarde gaan die druk alleen maar doen toenemen. Steven Major, global head fixed-income research bij HSBC Holdings Plc in Londen, is van mening dat zo een nieuwe nagel in de doodskist van de landen uit de Europese periferie wordt geslagen. Veel beleggers zijn er nog altijd niet van overtuigd dat schuldherschikkingen wel degelijk mogelijk zijn.