Er bestaat geen enkele geloofwaardige zekerheid dat de eurozone in de toekomst als een effectieve en onomkeerbare monetaire unie zal handelen. Zo zijn er nog altijd geen automatische straffen weggelegd voor landen die zich niet aan de begrotingsafspraken houden.

Zoals voordien krijgen de individuele staten nog steeds het laatste woord. Bovendien is er de blijvende onvrede tussen Frankrijk en Duitsland, de twee grootmachten binnen de eurozone. Het Frans-Duits conflict kan de euro uiteindelijk een kopje kleiner maken.

Er bestaat geen enkele geloofwaardige zekerheid dat de eurozone in de toekomst als een effectieve en onomkeerbare monetaire unie zal handelen. Zo zijn er nog altijd geen automatische straffen weggelegd voor landen die zich niet aan de begrotingsafspraken houden. Zoals voordien krijgen de individuele staten nog steeds het laatste woord. Bovendien is er de blijvende onvrede tussen Frankrijk en Duitsland, de twee grootmachten binnen de eurozone. Het Frans-Duits conflict kan de euro uiteindelijk een kopje kleiner maken.