De Franse minister van Financiën Michel Sapin maakte het echter wat al te bont door te verklaren dat zijn land zo goed als bankroet was.

Sapin legde de verklaring daaromtrent af op de BBC, zodat ze nogal wat weerklank kreeg. Zelfs in de Washington Post kwam de faux-pas van Sapin aan bod.

Frankrijk heeft geprobeerd om de situatie recht te zetten, maar de verklaring dat het land perfect aan zijn verplichtingen kan voldoen klonk niet echt overtuigend.

De problemen rond de oplopende werkloosheid, de dreigende downgrading, het gebrek aan concurrentiekracht, de heisa rond de rijkentaks enzovoort doen de twijfels toenemen of Frankrijk werkelijk een solvabel land is.

De Franse minister van Financiën Michel Sapin maakte het echter wat al te bont door te verklaren dat zijn land zo goed als bankroet was. Sapin legde de verklaring daaromtrent af op de BBC, zodat ze nogal wat weerklank kreeg. Zelfs in de Washington Post kwam de faux-pas van Sapin aan bod. Frankrijk heeft geprobeerd om de situatie recht te zetten, maar de verklaring dat het land perfect aan zijn verplichtingen kan voldoen klonk niet echt overtuigend. De problemen rond de oplopende werkloosheid, de dreigende downgrading, het gebrek aan concurrentiekracht, de heisa rond de rijkentaks enzovoort doen de twijfels toenemen of Frankrijk werkelijk een solvabel land is.