De nieuwe Franse regering zet haar politiek van hogere overheidsuitgaven, meer regelgeving in bedrijfswereld en handel, hogere belastingen voor veelverdieners enzovoort verder. Volgens John Brownes van Market Commentary zal die strategie economisch fout lopen.

De economie zal verder blijven krimpen, waardoor de Franse begroting verder kan krimpen. Dat effect zal nog eens worden versterkt door de deelname van Frankrijk aan de oorlog in Mali.

Dat conflict kan lang duren en handenvol geld kosten. Brownes was dan ook eerder verrast dat Frankrijk zich in dit conflict liet meeslepen.

De nieuwe Franse regering zet haar politiek van hogere overheidsuitgaven, meer regelgeving in bedrijfswereld en handel, hogere belastingen voor veelverdieners enzovoort verder. Volgens John Brownes van Market Commentary zal die strategie economisch fout lopen. De economie zal verder blijven krimpen, waardoor de Franse begroting verder kan krimpen. Dat effect zal nog eens worden versterkt door de deelname van Frankrijk aan de oorlog in Mali. Dat conflict kan lang duren en handenvol geld kosten. Brownes was dan ook eerder verrast dat Frankrijk zich in dit conflict liet meeslepen.