Die structurele hervormingen moeten gericht zijn om minder staatsuitgaven en het belasten van consumptie in plaats van tewerkstelling.

Frankrijk zit echter economisch gevangen in een catch 22-situatie en dan nog wel eentje van het ernstige soort. Het onmiddellijk effect van zo'n programma zou een verzwakking van de binnenlandse vraag zijn, gekoppeld aan een vertraging van de economische groei.

De regering zou dit kunnen opvangen door meer geld uit te geven of door een devaluatie van de munt. In het huidige eurosysteem zijn beide mogelijkheden echter uitgesloten, waardoor meteen duidelijk zal worden dat de situatie in het land muurvast zit.

Die structurele hervormingen moeten gericht zijn om minder staatsuitgaven en het belasten van consumptie in plaats van tewerkstelling. Frankrijk zit echter economisch gevangen in een catch 22-situatie en dan nog wel eentje van het ernstige soort. Het onmiddellijk effect van zo'n programma zou een verzwakking van de binnenlandse vraag zijn, gekoppeld aan een vertraging van de economische groei. De regering zou dit kunnen opvangen door meer geld uit te geven of door een devaluatie van de munt. In het huidige eurosysteem zijn beide mogelijkheden echter uitgesloten, waardoor meteen duidelijk zal worden dat de situatie in het land muurvast zit.