In Europa gaat de aandacht natuurlijk nog steeds uit naar Griekenland, maar volgens de analisten lijkt de rust langzaam maar zeker terug te keren.

Dat blijkt uit de reacties op het mislukt Europees overleg van afgelopen week, maar ook uit het uitblijven van de reacties op de Franse downgrading.

De Franse spreads zijn in reactie op de downgrading nauwelijks toegenomen. In het verleden zou dat anders zijn geweest, de verlaging van de kredietrating van een triple A-land zou tot een paniekaanval hebben geleid.

Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Franse obligatiemarkt één van de meest liquide in Europa is, waardoor precies de impact van de downgrading beperkt bleef.

In Europa gaat de aandacht natuurlijk nog steeds uit naar Griekenland, maar volgens de analisten lijkt de rust langzaam maar zeker terug te keren. Dat blijkt uit de reacties op het mislukt Europees overleg van afgelopen week, maar ook uit het uitblijven van de reacties op de Franse downgrading. De Franse spreads zijn in reactie op de downgrading nauwelijks toegenomen. In het verleden zou dat anders zijn geweest, de verlaging van de kredietrating van een triple A-land zou tot een paniekaanval hebben geleid. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Franse obligatiemarkt één van de meest liquide in Europa is, waardoor precies de impact van de downgrading beperkt bleef.