De auditoren van de Franse staat waarschuwden de regering dat ze er niet in zal slagen om het begrotingsdeficiet terug te dringen tot onder 3%, zoals met de Europese Commissie is afgesproken. Vooralsnog is het onduidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van het overschrijven van die drempel.

Van de Europese Commissie hebben de Franse twee jaar extra gekregen om hun financiën op orde te stellen, maar waarschijnlijk zal die verlenging niet volstaan. Parijs liet eerder al weten dat het deficiet op de begroting dit jaar waarschijnlijk 3,70% zal bedragen.

De auditoren van de Franse staat waarschuwden de regering dat ze er niet in zal slagen om het begrotingsdeficiet terug te dringen tot onder 3%, zoals met de Europese Commissie is afgesproken. Vooralsnog is het onduidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van het overschrijven van die drempel. Van de Europese Commissie hebben de Franse twee jaar extra gekregen om hun financiën op orde te stellen, maar waarschijnlijk zal die verlenging niet volstaan. Parijs liet eerder al weten dat het deficiet op de begroting dit jaar waarschijnlijk 3,70% zal bedragen.