Ook in Frankrijk worden vandaag belangrijke macro-economische indicatoren bekendgemaakt. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, want inmiddels is duidelijk dat onze zuiderburen moeilijke economische tijden beleven. Een verdere achteruitgang kunnen de Fransen missen als kiespijn.

Eerder deze week bleek uit de publicatie van de flash euro zone services en manufacturing PMI dat de economische activiteiten in Frankrijk aan het snelste tempo sinds maart 2009 zijn gekrompen. Vooral de hoge loonkosten hangen als een zwaard van Damocles boven de Franse economie.

Ook in Frankrijk worden vandaag belangrijke macro-economische indicatoren bekendgemaakt. De verwachtingen zijn niet bepaald hooggespannen, want inmiddels is duidelijk dat onze zuiderburen moeilijke economische tijden beleven. Een verdere achteruitgang kunnen de Fransen missen als kiespijn. Eerder deze week bleek uit de publicatie van de flash euro zone services en manufacturing PMI dat de economische activiteiten in Frankrijk aan het snelste tempo sinds maart 2009 zijn gekrompen. Vooral de hoge loonkosten hangen als een zwaard van Damocles boven de Franse economie.