De Franse regering heeft lang getwijfeld alvorens iets te ondernemen, maar is nu toch in actie geschoten. Het is de bedoeling om het tekort op de begroting tegen 2013 terug te dringen tot minder dan 3% van het BBP.

Daartoe wil de regering het tekort met 100 miljard terugdringen, de helft als gevolg van besaparingen en de andere helft als gevolg van nieuwe inkomsten. Daarbij wordt gerekend op 35 miljard euro als gevolg van de economische opleving.

De Franse regering is van mening dat de inkomsten automatisch gaan toenemen wanneer de economie herstelt. Ook 15 miljard aan besparingen moet komen van het intrekken van overheidsmaatregelen.

De Franse regering heeft lang getwijfeld alvorens iets te ondernemen, maar is nu toch in actie geschoten. Het is de bedoeling om het tekort op de begroting tegen 2013 terug te dringen tot minder dan 3% van het BBP. Daartoe wil de regering het tekort met 100 miljard terugdringen, de helft als gevolg van besaparingen en de andere helft als gevolg van nieuwe inkomsten. Daarbij wordt gerekend op 35 miljard euro als gevolg van de economische opleving. De Franse regering is van mening dat de inkomsten automatisch gaan toenemen wanneer de economie herstelt. Ook 15 miljard aan besparingen moet komen van het intrekken van overheidsmaatregelen.