Frankrijk stevent op een triple-dip recessie af en de president en zijn ministers staan er bij en kijken er naar. Van enige slagkracht is geen sprake, Parijs lijkt de dingen gelaten te ondergaan. Maar ook in zijn buitenlands beleid gaat Hollande op een bijna lachwekkende manier te werk.

Met veel machtsvertoon grijpt Frankrijk in in Centraal-Afrika, maar dat gebeurt dan wel met drones van Amerikaanse makelij. Het land bezat eens een hoog aangeschreven defensie-industrie maar zelfs die lijkt onder het bewind van Hollande haar vleugels te zijn kwijtgeraakt.

Frankrijk stevent op een triple-dip recessie af en de president en zijn ministers staan er bij en kijken er naar. Van enige slagkracht is geen sprake, Parijs lijkt de dingen gelaten te ondergaan. Maar ook in zijn buitenlands beleid gaat Hollande op een bijna lachwekkende manier te werk. Met veel machtsvertoon grijpt Frankrijk in in Centraal-Afrika, maar dat gebeurt dan wel met drones van Amerikaanse makelij. Het land bezat eens een hoog aangeschreven defensie-industrie maar zelfs die lijkt onder het bewind van Hollande haar vleugels te zijn kwijtgeraakt.