Washington weet namelijk maar al te goed dat het onmogelijk is om het wegvallen van Russische energie te compenseren Manuel Barroso overspeelt op zijn beurt zijn hand, deze Europese topman gelooft namelijk niet dat de Russen de energiekraan zullen dichtdraaien.

Maar Europa zou anderzijds moeten opletten met het afleggen van te straffe verklaringen over sancties tegen Rusland, want die kunnen zich als een boemerang tegen sommige landen keren. Vooral Frankrijk speelt Russische roulette, want tegensancties kunnen de Franse banken grote schade toebrengen.

Washington weet namelijk maar al te goed dat het onmogelijk is om het wegvallen van Russische energie te compenseren Manuel Barroso overspeelt op zijn beurt zijn hand, deze Europese topman gelooft namelijk niet dat de Russen de energiekraan zullen dichtdraaien. Maar Europa zou anderzijds moeten opletten met het afleggen van te straffe verklaringen over sancties tegen Rusland, want die kunnen zich als een boemerang tegen sommige landen keren. Vooral Frankrijk speelt Russische roulette, want tegensancties kunnen de Franse banken grote schade toebrengen.