Moody's vreest dat Hollande de groeivooruitzichten veel te positief inschat, iets waar hij zich in het verleden wel meer aan heeft bezondigd. De kans is groot dat Frankrijk ook in de komende maanden het Europese groeitempo niet zal kunnen volgen en dus de rol eens te meer moet lossen.

Hollande en zijn ministers hebben weliswaar een ambitieus programma op tafel liggen, maar de vraag blijft of dat ook daadwerkelijk uitgevoerd zal kunnen worden. De Franse regering heeft wel vaker uitgeblonken door goede voornemers, waar vervolgens niet veel van in huis kwam.

De problemen werden afgelopen weekend nog duidelijker geaccentueerd door het feit dat minister van Economie Arnaud Montebourg openlijk zijn kritiek op het gevoerde beleid uitte, met een herschikking binnen de regering tot gevolg. Volgens Montebourg is het gevoerde besparingsbeleid veel te rechts.

Moody's vreest dat Hollande de groeivooruitzichten veel te positief inschat, iets waar hij zich in het verleden wel meer aan heeft bezondigd. De kans is groot dat Frankrijk ook in de komende maanden het Europese groeitempo niet zal kunnen volgen en dus de rol eens te meer moet lossen. Hollande en zijn ministers hebben weliswaar een ambitieus programma op tafel liggen, maar de vraag blijft of dat ook daadwerkelijk uitgevoerd zal kunnen worden. De Franse regering heeft wel vaker uitgeblonken door goede voornemers, waar vervolgens niet veel van in huis kwam. De problemen werden afgelopen weekend nog duidelijker geaccentueerd door het feit dat minister van Economie Arnaud Montebourg openlijk zijn kritiek op het gevoerde beleid uitte, met een herschikking binnen de regering tot gevolg. Volgens Montebourg is het gevoerde besparingsbeleid veel te rechts.