Op zijn beurt stelde ook Frankrijk vandaag de begroting voor, begroting die uiteraard in het teken van besparingen staat. President François Hollande, wiens populariteit in sneltreinvaart afneemt, wil in totaal 30 miljard euro besparen om het tekort op de begroting terug te dringen tot 3%. Waarnemers vragen zich echter af of de begroting die nu voorligt wel een realistische is.

Op waardecreatie gefocuste platformstrategie basis voor toekomstige groei bij GIMV

Gimv presenteert vandaag op zijn Investor Day zijn toekomstvisie op de private-equity- en venturecapitalsector. Door uit te groeien tot een autoriteit in zorgvuldig geselecteerde investeringsplatformen wil Gimv de sector mee vorm geven.

Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen).

Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid.

Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen. Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Vanaf vandaag worden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie.
Koen Dejonckheere (CEO) zit het nieuwe directiecomité voor en zal worden bijgestaan door Dirk Beeusaert (Secretary General), Alex Brabers (Chief Operations Business), Bart Diels (Head Health & Care), Alain Keppens (Head Sustainable Cities), Peter Maenhout (Head Consumer 2020 en Gimv-XL), Hansjörg Sage (Head Smart Industries), Kristof Vande Capelle (CFO) en Marc Vercruysse (Chief Funding).

Daarnaast worden, om de internationale aanwezigheid van onze investeringsplatformen verder te benadrukken en te structureren, de volgende personen benoemd: Ivo Vincente als Head Gimv Netherlands en Arnaud Leclercq als Head Gimv France. Voor Duitsland zal Hansjörg Sage (Head Smart Industries) ad interim de verantwoordelijkheid op zich nemen in afwachting van een nieuwe aanwerving.

Op zijn beurt stelde ook Frankrijk vandaag de begroting voor, begroting die uiteraard in het teken van besparingen staat. President François Hollande, wiens populariteit in sneltreinvaart afneemt, wil in totaal 30 miljard euro besparen om het tekort op de begroting terug te dringen tot 3%. Waarnemers vragen zich echter af of de begroting die nu voorligt wel een realistische is. Op waardecreatie gefocuste platformstrategie basis voor toekomstige groei bij GIMVGimv presenteert vandaag op zijn Investor Day zijn toekomstvisie op de private-equity- en venturecapitalsector. Door uit te groeien tot een autoriteit in zorgvuldig geselecteerde investeringsplatformen wil Gimv de sector mee vorm geven. Gimv's visie op de toekomst wordt vertaald in vier nieuwe investeringsplatformen: Consumer 2020 (toekomstige consumentenbehoeften & value for money), Health & Care (biowetenschappen, medtech en diensten binnen de zorg- en gezondheidssector), Smart Industries (waar technologie waarde toevoegt) en Sustainable Cities (gemeenschapsdiensten, infrastructuur en nutsvoorzieningen). Deze platformen krijgen voorrang op geografie of aard van het financieringsinstrument. Ze hebben gelijkaardige kenmerken voor waardecreatie in termen van strategie en businessmodellering, internationale expansie en operationele uitmuntendheid. Bovendien kunnen zij profiteren van de megatrends die de wereld veranderen. Elk van deze platformen werkt met een toegewijd en ervaren team in de thuismarkten van Gimv, zijnde de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanaf vandaag worden de organisatiestructuur en het directiecomité in lijn gebracht met deze nieuwe strategie. Koen Dejonckheere (CEO) zit het nieuwe directiecomité voor en zal worden bijgestaan door Dirk Beeusaert (Secretary General), Alex Brabers (Chief Operations Business), Bart Diels (Head Health & Care), Alain Keppens (Head Sustainable Cities), Peter Maenhout (Head Consumer 2020 en Gimv-XL), Hansjörg Sage (Head Smart Industries), Kristof Vande Capelle (CFO) en Marc Vercruysse (Chief Funding). Daarnaast worden, om de internationale aanwezigheid van onze investeringsplatformen verder te benadrukken en te structureren, de volgende personen benoemd: Ivo Vincente als Head Gimv Netherlands en Arnaud Leclercq als Head Gimv France. Voor Duitsland zal Hansjörg Sage (Head Smart Industries) ad interim de verantwoordelijkheid op zich nemen in afwachting van een nieuwe aanwerving.