Vrijdag en zaterdag zijn er de meetings van Eurogroup en Ecofin in Dublin. Er zijn geen details over de agenda bekend, maar BNP Paribas maakt zich sterk dat Cyprus een agendapunt zal zijn.

Bovendien zal er uiteraard worden gesproken over de volgende stappen die richting een Europese bankenunie moeten leiden.

Het belangrijkste onderwerp op de agenda wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas echter zonder enige twijfel de verlenging van de looptijd van de lenen die door Europa aan Ierland en Portugal werden toegestaan. Momenteel onderhandelt Portugal in naam van beide landen over die looptijden.

Vrijdag en zaterdag zijn er de meetings van Eurogroup en Ecofin in Dublin. Er zijn geen details over de agenda bekend, maar BNP Paribas maakt zich sterk dat Cyprus een agendapunt zal zijn. Bovendien zal er uiteraard worden gesproken over de volgende stappen die richting een Europese bankenunie moeten leiden. Het belangrijkste onderwerp op de agenda wordt volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas echter zonder enige twijfel de verlenging van de looptijd van de lenen die door Europa aan Ierland en Portugal werden toegestaan. Momenteel onderhandelt Portugal in naam van beide landen over die looptijden.