Volgens Dijsselbloem maakt het sneller doovoeren van de hervormingen deel uit van de overeenkomst die met de Fransen was afgesloten. De vraag is natuurlijk hoe de Franse regering zal reageren op de aanmaning. De populariteit van Francois Hollande heeft nu al een historisch dieptepunt bereikt.

Dit jaar zou het tekort op de Franse begroting 3,90% bedragen, om volgend jaar op te lopen tot 4,20%. Daarmee ligt het deficiet nog ruim boven het vooropgestelde doelwit van 3%. Anderzijds is de werkloosheidsgraad in Frankrijk fors opgelopen, 3,20 miljoen Fransen hebben geen job.

Volgens Dijsselbloem maakt het sneller doovoeren van de hervormingen deel uit van de overeenkomst die met de Fransen was afgesloten. De vraag is natuurlijk hoe de Franse regering zal reageren op de aanmaning. De populariteit van Francois Hollande heeft nu al een historisch dieptepunt bereikt. Dit jaar zou het tekort op de Franse begroting 3,90% bedragen, om volgend jaar op te lopen tot 4,20%. Daarmee ligt het deficiet nog ruim boven het vooropgestelde doelwit van 3%. Anderzijds is de werkloosheidsgraad in Frankrijk fors opgelopen, 3,20 miljoen Fransen hebben geen job.