Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management heeft de overheid een te grote vinger in de pap in de economie. He belang van de openbare sector overtreft 50% van het BBP en dat is één van de hoogste percentages in Europa. Het aandeel van de overheid moet dringend gereduceerd worden.

Maar volgens Juvyns is de Franse economie toch minder zwak dan op basis van deze cijfers zou verwacht mogen worden. Hij verwacht niet dat er een recessie op komst is zoals sommige economen denken. Het beste wat president Hollande zou kunnen doen is een nieuw kabinet vormen en zo met een propere lei herbeginnen.

Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management heeft de overheid een te grote vinger in de pap in de economie. He belang van de openbare sector overtreft 50% van het BBP en dat is één van de hoogste percentages in Europa. Het aandeel van de overheid moet dringend gereduceerd worden. Maar volgens Juvyns is de Franse economie toch minder zwak dan op basis van deze cijfers zou verwacht mogen worden. Hij verwacht niet dat er een recessie op komst is zoals sommige economen denken. Het beste wat president Hollande zou kunnen doen is een nieuw kabinet vormen en zo met een propere lei herbeginnen.