Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, merkt op dat de aangekondigde besparingen niet ver genoeg gaan.

Frankrijk zou boven de aangekondigde 14 miljard euro nog eens 50 miljard euro extra moeten besparen.

Fransen komen makkelijk op straat

Höfert wijst er op dat de Fransen een traditie hebben van protest, ze komen makkelijk de straat op. Wanneer de regering nog meer besparingsmaatregelen aankondigt, mag een massaal protest van de Fransen worden verwacht, de straten van Parijs en de andere grote steden kunnen bomvol lopen.

In het verleden was er onder andere de Franse revolutie die het land op stelten zette, maar ook de Parijse Commune in de 19de eeuw.

De kans is dus niet onbestaande dat de Fransen opnieuw massaal de straat zullen opkomen wanneer er nog meer wordt bespaard.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, merkt op dat de aangekondigde besparingen niet ver genoeg gaan. Frankrijk zou boven de aangekondigde 14 miljard euro nog eens 50 miljard euro extra moeten besparen.Fransen komen makkelijk op straat Höfert wijst er op dat de Fransen een traditie hebben van protest, ze komen makkelijk de straat op. Wanneer de regering nog meer besparingsmaatregelen aankondigt, mag een massaal protest van de Fransen worden verwacht, de straten van Parijs en de andere grote steden kunnen bomvol lopen. In het verleden was er onder andere de Franse revolutie die het land op stelten zette, maar ook de Parijse Commune in de 19de eeuw. De kans is dus niet onbestaande dat de Fransen opnieuw massaal de straat zullen opkomen wanneer er nog meer wordt bespaard.