Ook op de Brusselse beurs was het sentiment eerder flauw, de BEL 20 moest uiteindelijk 0,39% prijsgeven. KBC was eens te meer de sterkste daler binnen de index, hoewel het verlies beperkt bleef tot iets meer dan anderhalf procent. De drie grootste stijgers waren Nyrstar, Bekaert en Umicore.

Frankrijk lichtpunt in de duisternis

Een lichtpuntje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het feit dat Frankrijk vanmorgen vrij gemakkelijk Eur 8,44 mrd heeft opgehaald met obligaties met looptijden tussen de 2017 en de 2042. Voor alle looptijden was de belangstelling goed (inschrijving tussen de 2,37 en 3,27 maal het bedrag dat is uitgegeven). De rentes liepen wat op; voor de 10-jaars lening kwam de yield uit op 2,98%, terwijl het land op 1 maart nog 2,91% moest betalen. De Franse 10-jaars rente staat nu op ca 3% en het verschil met Duitsland is 123 basispunten.

Ondanks dat de onderhandelingen met eigenaren van Grieks schuldpapier dat is uitgegeven onder niet-Grieks recht tot nu toe moeizaam verliepen, heeft het Ministerie van Financiën vandaag bekendgemaakt dat tweederde van dit soort leningen op dit moment meedoet in de herstructurering. Het gaat hierbij om ongeveer Eur 20 mrd. De datum waarop de herstructurering moet zijn afgerond is volgens Theodoor Gilissen Bankiers verschoven naar 20 april.

Ook op de Brusselse beurs was het sentiment eerder flauw, de BEL 20 moest uiteindelijk 0,39% prijsgeven. KBC was eens te meer de sterkste daler binnen de index, hoewel het verlies beperkt bleef tot iets meer dan anderhalf procent. De drie grootste stijgers waren Nyrstar, Bekaert en Umicore. Frankrijk lichtpunt in de duisternis Een lichtpuntje is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het feit dat Frankrijk vanmorgen vrij gemakkelijk Eur 8,44 mrd heeft opgehaald met obligaties met looptijden tussen de 2017 en de 2042. Voor alle looptijden was de belangstelling goed (inschrijving tussen de 2,37 en 3,27 maal het bedrag dat is uitgegeven). De rentes liepen wat op; voor de 10-jaars lening kwam de yield uit op 2,98%, terwijl het land op 1 maart nog 2,91% moest betalen. De Franse 10-jaars rente staat nu op ca 3% en het verschil met Duitsland is 123 basispunten. Ondanks dat de onderhandelingen met eigenaren van Grieks schuldpapier dat is uitgegeven onder niet-Grieks recht tot nu toe moeizaam verliepen, heeft het Ministerie van Financiën vandaag bekendgemaakt dat tweederde van dit soort leningen op dit moment meedoet in de herstructurering. Het gaat hierbij om ongeveer Eur 20 mrd. De datum waarop de herstructurering moet zijn afgerond is volgens Theodoor Gilissen Bankiers verschoven naar 20 april.