Wanneer er niet wordt ingegrepen, dreigt Frankrijk aan concurrentiekracht in te boeten. In haar laatste rapport van 21 december 2012 werd deze waarschuwing nogmaals herhaald. Het invoeren van een rijkentaks was volgens het IMF geen oplossing voor de problemen waar Frankrijk mee wordt geconfronteerd.

Voor dit jaar wordt in Frankrijk slechts een groei van het BBP met 0,40% verwacht. De arbeidsmarkt zal blijven slabakken, waardoor mag worden verwacht dat de werkloosheidsgraad verder zal blijven stijgen. Die werkloosheidsgraad is momenteel met 11,80% van de beroepsbevolking al relatief hoog.

Wanneer er niet wordt ingegrepen, dreigt Frankrijk aan concurrentiekracht in te boeten. In haar laatste rapport van 21 december 2012 werd deze waarschuwing nogmaals herhaald. Het invoeren van een rijkentaks was volgens het IMF geen oplossing voor de problemen waar Frankrijk mee wordt geconfronteerd. Voor dit jaar wordt in Frankrijk slechts een groei van het BBP met 0,40% verwacht. De arbeidsmarkt zal blijven slabakken, waardoor mag worden verwacht dat de werkloosheidsgraad verder zal blijven stijgen. Die werkloosheidsgraad is momenteel met 11,80% van de beroepsbevolking al relatief hoog.