Frankrijk klaagt eigenlijk dat de euro te sterk en te 'Duits' is, de munt zou een beetje meer 'Italiaans', 'Frans' en uiteindelijk 'Europees worden. Door de sterke euro worden de Europese bedrijven geconfronteerd met meer concurrentie op de exportmarkten.

Een koersdaling van de euro met 10% in de euro/dollar exchange rate zou de Franse welvaart met 1,20% doen stijgen, 120.000 banen creëeren en het tekort op de begroting uiteindelijk met 12 miljard euro reduceren. Een daling met 20% zou zelfs voor 300.000 nieuwe jobs zorgen en het tekort met een derde terugdringen.

Frankrijk klaagt eigenlijk dat de euro te sterk en te 'Duits' is, de munt zou een beetje meer 'Italiaans', 'Frans' en uiteindelijk 'Europees worden. Door de sterke euro worden de Europese bedrijven geconfronteerd met meer concurrentie op de exportmarkten. Een koersdaling van de euro met 10% in de euro/dollar exchange rate zou de Franse welvaart met 1,20% doen stijgen, 120.000 banen creëeren en het tekort op de begroting uiteindelijk met 12 miljard euro reduceren. Een daling met 20% zou zelfs voor 300.000 nieuwe jobs zorgen en het tekort met een derde terugdringen.