De index van de aankoopmanagers worden algemeen beschouwd als één van de eerste indicatoren die iets komen vertellen over het economisch momentum in het tweede kwartaal. In geval van China zal vooral uitgekeken worden of de zwakkere groei uit het eerste kwartaal bevestigd zal worden.

Er zal vooral uitgekeken worden of de PMI voor de vierde maand op rij onder het niveau van 50 zal uitvallen. Maar in Europa zal de aandacht vooral uitgaan naar Frankrijk, dat land wacht op de bevestiging van de economische uitbodeming. President Hollande verklaarde onlangs niet te streven naar een tweede ambtstermijn wanneer de werkloosheid niet zal dalen.

De index van de aankoopmanagers worden algemeen beschouwd als één van de eerste indicatoren die iets komen vertellen over het economisch momentum in het tweede kwartaal. In geval van China zal vooral uitgekeken worden of de zwakkere groei uit het eerste kwartaal bevestigd zal worden. Er zal vooral uitgekeken worden of de PMI voor de vierde maand op rij onder het niveau van 50 zal uitvallen. Maar in Europa zal de aandacht vooral uitgaan naar Frankrijk, dat land wacht op de bevestiging van de economische uitbodeming. President Hollande verklaarde onlangs niet te streven naar een tweede ambtstermijn wanneer de werkloosheid niet zal dalen.