Op de Reuters Global Investment Outlook Summit in Londen duidde Hintze de zwakke punten van Frankrijk aan: sociale spanningen, te veel overheidsschulden, een exodus van gespecialiseerde en hooggeschoolde werknemers, een impopulaire president en ga zo maar door.

De situatie zou zelfs zodanig uit de hand kunnen lopen dat Frankrijk uit de eurozone wordt gezet. Het echte probleem in Europa is volgens de fondsbeheerder niet de periferie, maar wel het land waar François Hollande momenteel aan de touwtjes trekt. Frankrijk is de zieke man van Europa en dat zal in de komende 12 maanden duidelijk blijken.

Op de Reuters Global Investment Outlook Summit in Londen duidde Hintze de zwakke punten van Frankrijk aan: sociale spanningen, te veel overheidsschulden, een exodus van gespecialiseerde en hooggeschoolde werknemers, een impopulaire president en ga zo maar door. De situatie zou zelfs zodanig uit de hand kunnen lopen dat Frankrijk uit de eurozone wordt gezet. Het echte probleem in Europa is volgens de fondsbeheerder niet de periferie, maar wel het land waar François Hollande momenteel aan de touwtjes trekt. Frankrijk is de zieke man van Europa en dat zal in de komende 12 maanden duidelijk blijken.